Spring naar de inhoud

Testyourselfie

Solliciteren, da’s altijd een beetje jezelf verkopen. Eén van de troeven die sollicitanten alvast kunnen uitspelen, is… hun soft skills!

Wat zijn soft skills?

Soft skills zijn superbelangrijke vaardigheden die je nodig hebt op de werkvloer, maar waar geen specifieke opleidingen of diploma’s voor bestaan. Denk maar aan ‘op tijd komen’, ‘flexibiliteit’ en ‘samenwerken’. Wil je weten hoe ’t met de soft skills zit, en waar het nog beter kan?  Surf dan zoals 50.000 andere gebruikers naar Testyourselfie.eu!

Op testyourselfie.eu test je de belangrijkste soft skills die nodig zijn om een job te scoren én te behouden. We hebben die soft skills niet zomaar zelf gekozen. Daarvoor bevroegen we meer dan 500 werkgevers.

Dit zijn volgens hen de belangrijkste soft skills om het te maken op de arbeidsmarkt:

  • Op tijd komen

    Het is belangrijk om op tijd te komen. Hoe zorg je ervoor dat je op tijd komt? Door je tijd goed te beheren, bijvoorbeeld omdat je weet hoe lang een activiteit duurt, of hoe je moet opzoeken welke bus of trein je best neemt. Wil je nog een stapje verder gaan, dan hou je zelfs rekening met dingen die kunnen mislopen. Zo hoef je je niet steeds te haasten, en kan je zonder stress aan je taken beginnen.

  • Flexibiliteit

    Flexibiliteit betekent dat je je kan aanpassen als er iets verandert of als er iets onverwachts gebeurt. Op het werk kan je flexibel zijn over wanneer of waar je werkt, maar ook over met wie je werkt en welke taken je krijgt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je zomaar overal ‘ja’ op moet zeggen, maar wél dat je bereid bent om in de mate van het mogelijke mee te denken of werken aan een oplossing.

  • Mondelinge communicatie

    Onder mondelinge communicatie verstaan we dat je jouw meningen en ideeën in begrijpelijke taal duidelijk kan maken aan anderen.

  • Professioneel voorkomen

    Een professioneel voorkomen gaat niet zomaar over je uiterlijk. Een goed professioneel voorkomen betekent dat je je kleding en gedrag aan elke situatie aanpast. Je weet ook welke kleren je moet dragen en wat je moet doen om je werk zo goed mogelijk uit te voeren.

  • Initiatief nemen

    Initiatief nemen betekent dat je zelf actie onderneemt, in plaats van af te wachten. In de volksmond noemen ze dat ‘werk zien’. Iemand die zelf kan inschatten wat die kan doen om te helpen, die scoort goede punten.

  • Inzicht in je sterke en zwakke punten

    Als je je zwakke punten kent, weet je waar je hulp nodig hebt of waar je aan moet werken. Het helpt je ook om in te schatten hoe lang je aan iets zal werken. Als je je sterke punten kent, weet je wat je kan en waarmee je je collega’s hulp kan bieden.

  • Leerbereidheid

    Leerbereidheid gaat niet om hoe snel je leert, maar wel over je zin om te leren. De wereld verandert snel, en de arbeidsmarkt dus ook. Een flinke portie leerbereidheid zorgt ervoor dat je mee kan met al die veranderingen.

  • Omgaan met feedback

    Feedback en kritiek geven je een kans om na te denken over wat een ander vindt van je gedrag of daden. Dankzij feedback kan je jezelf in vraag stellen, oplossingen vinden en groeien.

  • Samenwerken

    Samenwerken, is de manier waarop je tot een gemeenschappelijk doel kan bijdragen door krachten te bundelen met elkaar. Samenwerken vereist in ieder geval een open geest, een positieve instelling en goede communicatie.

De tests zijn simpel: per soft skill krijg je 18 vragen voorgeschoteld. Die zijn gebaseerd op situaties uit het échte leven.

Ga naar Testyourselfie

Testyourselfie in je begeleiding

Wil je Testyourselfie gebruiken in een les of begeleiding?
Download dan de werkblaadjes!

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info