Spring naar de inhoud

Hoe vergemakkelijk je het onboardingproces van je uitzendkrachten? Dat ontdek je hier!

In mei 2023 mag de Welqome app al 5 kaarsjes uitblazen. Jawadde dadde! De tijd vliegt, zoals men wel eens zegt. Maar waarvoor dient die app dan? En waarom heb jij dat nodig?

Tijd voor iets nieuws

We beginnen bij het begin. Ha, handig, he! De Welqome app is eigenlijk ontwikkeld om het onboarding proces voor uitzendkrachten te vergemakkelijken. Want je kent dat wel. Die hele stapel info moet op één of andere manier bij de werknemers terecht komen. Elke keer opnieuw. En hoe gebeurt dat dan meestal? Via de goede ouderwetse onthaalbrochures. Pas op, daar is niets mis mee. Maar het kan leuker, creatiever, speelser… noem maar op.

“Om een succesvolle en lange carrière te kunnen garanderen, is het heel belangrijk dat de eerste dagen goed verlopen. Vandaar dat we met onze klant op zoek waren naar de best mogelijke manier om nieuwe medewerkers te onboarden en zo zijn we samen met Travi op de Welqome app gekomen.” zegt Ekatarine Rasoev van Start People. En exact daarom werd de Welqome app in het leven geroepen.

Hoe werkt de Welqome app dan?

Uitzendkrachten downloaden de app op hun gsm. Nadat zij een code invullen, krijgen ze gedurende x aantal dagen een melding. Deze meldingen bevatten korte berichtjes waarin hapklare informatie staat over het bedrijf en de job waar deze werknemer net begonnen is. Dit vergemakkelijkt de onboarding van nieuwe uitzendkrachten.

Maar vanwaar komen die berichtjes dan exact? Als uitzendkantoor kan je zo’n traject in elkaar knutselen via de back-end van de Welqome app. Op dag één verwelkom je je nieuwste aanwinst met een korte video. Op dag twee vermeld je kort wat hij/zij moet doen bij een werkongeval en op dag drie deel je de beste broodjeszaak in de buurt van zijn/haar werkplek. Zoals je ziet, kan je hier een mooie afwisseling maken van serious business en fun. Je kan ook een poll, quiz of challenge in het traject integreren. De bedoeling is natuurlijk wel dat je voor elk bedrijf een apart traject maakt. Een uitzendkracht in Roeselare kan niet bij de Croc in Leuven een broodje gaan halen onder de middagpauze. Surprise surprise!

Zin om te ontdekken of de app voor jouw uitzendkantoor een meerwaarde kan bieden? (Stiekem weten wij dat dat sowieso het geval zal zijn.) Ga dan meteen al eens piepen in de backend of plan een gesprek in voor meer uitleg.

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info