Spring naar de inhoud

Herbeleef de Job Scouting in Kortrijk

Netwerken bij de opkomende zon, met een koffiekoek in de hand? Dat deden we op 20 oktober in Kortrijk. Herbeleef 'm hier, door de ogen van onze collega Annick De Wulf!

Kortrijk was het decor voor de eerste Job Scouting die ’s ochtends plaatsvond. Dit is hoe onze collega Annick hem beleefde:

“Het begon goed, een scouting inplannen op een woensdag… de minst aangewezen dag toch?

Ik verwachtte max 15 à 20 inschrijvingen – reserveerde een bescheiden zaaltje met salon om ‘en petit comité’ tot nieuwe inzichten en mogelijks partnerships te komen om jongeren aan het werk te krijgen.

Op LinkedIn lanceerde ik de utopische wens : “Ik hoop dat mijn zaaltje deze keer te klein zal zijn”. Was het de kracht van Social Media? Wie zal het zeggen?

De inschrijvingen liepen als een trein. Zowel partners als uitzenders tekenden aan een razendsnel tempo in. We klokten uiteindelijk af op 50 aanwezigen!

Snel schakelen, grotere zaal voorzien, extra ontbijten regelen, de dynamiek van de uitzendsector wakkerde het vuur bij alle betrokken partijen aan!

En dan de dag zelf… wie via de E403 kwam heeft het geweten… file… De anderen mooi op tijd op post voor een heerlijk ontbijt en het warme onthaal van het Welqome-team Leila en Jill en mezelf.

Allen blij om elkaar terug in levende lijve te zien -gezellig aan de ontbijttafel- werd de kick-off gegeven door Leila, die zoals altijd vol enthousiasme haar schatkist met Welqome-tools opende voor alle aanwezigen. Extra opgefleurd door een live getuigenis van een actieve uitzender die als ervaringsdeskundige over de coaching voor mentoren sprak. Een bruisend begin.

Pimento kleurde de ochtend in met een interactieve sessie ‘Hoe begeleid je jongeren naar de werkvloer’ om daarna de netwerkers vrij spel te geven.

Dat live netwerken zijn we toch wat verleerd. Zou corona daar voor iets tussen zitten?

De uitzenders willen de partners graag beter leren kennen – wie zijn ze, wat drijft hen? En vooral, hoe kunnen we samenwerken? Dat zal Travi verder stimuleren.

Wordt dus vervolgd… Een meet&greet zit in de pipeline.

Zaal Départ, bedankt om ons te ontvangen, we zijn vertrokken.

Hou onze kalender in ’t oog en zorg dat je er als eerste bij bent!”

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info