Spring naar de inhoud

Dit waren de Welqome Awards

Als je meer dan 10.000 werkzoekende jongeren kan gidsen in hun zoektocht naar een job, dan mag je dat wel eens van de daken schreeuwen. Dat deden we op 21 juni met de Welqome Awards. De ingrediënten: een groene loper, 12 genomineerden, 4 beeldjes en een zaal vol mooie mensen.

Het doel van Welqome was om in 2020-2022 5.000 jongeren te ondersteunen in hun zoektocht naar een job. Een pittig doel in een periode geteisterd door lockdowns en bubbels. Als dan blijkt dat we er meer dan 10.000 hebben bereikt met onze acties… Wel, we hebben al voor minder onze feestmuts opgezet.

Het moet gezegd worden: we konden dit niet alleen. Zo’n resultaat hebben we bereikt dankzij de steun van onze partners uit het hele land. Uitzenders, begeleiders, leerkrachten, opleiders… zetten met z’n allen hun schouders onder dit project en investeerden zo in jongeren. Met de Welqome Awards willen we die partners in de bloemetjes zetten.

Omdat we geen podium vonden dat groot genoeg was om al deze kanjers te bedanken, hebben we beeldjes uitgedeeld aan de partners die uitblonken in één van deze vier categorieën:

  • Eagle Award – Meeste jongeren ingeschreven voor Welqome Days
  • Elephant Award – Meeste jongeren opgeleid
  • Meerkat Award – Meeste gebruikers in de Welqome App
  • Giraffe Award – Mooiste project
Als starter bij Welqome, is Luik de eerste halte

Eagle Award – Le Forem

Voor de tweede keer op rij was het Le Forem die aan de haal ging met de Eagle Award. Le Forem is een trouwe Travi-partner en speelt bij Welqome Days in Wallonië een heel actieve rol. Dat zorgt ervoor dat Waalse Welqome Days steeds mooi gevuld zijn met jongeren die er écht voor willen gaan.

Elephant Award – Passion Works

Sylvia Vogelaar mocht dit jaar voor haar uitzendmerk Passion Works de Elephant Award mee naar huis nemen. Deze Limburgse uitzender zet sterk in op welzijn op het werk. Dankzij het opleidingsbudget van Welqome kon ze meer dan 250 jongeren trakteren op een opleiding ergonomie en veiligheid op de werkvloer. Veiligheid, dat mag je trouwens breed interpreteren: dat gaat ook om zelfzorg en weten waar je grenzen liggen. Als dat geen mooie manier is om je loopbaan in te zetten.

Meerkat Award – Start People

Een goede onboarding, daar kruipt zorg en tijd in. Da’s niet makkelijk als je jaarlijks duizenden mensen tegelijk aanwerft. Start People zet daarom volop in op de Welqome App, een app die helpt om jongeren een hartelijk en persoonlijk welkom te bieden op de werkvloer.

Met de Welqome App onthaalt Start People honderden jongeren in hun nieuwe job, zodat die eerste werkweken minder akelig worden. Tegelijkertijd houdt de uitzender zo de vinger aan de pols bij hun starters, en dat beperkt de kans op uitval aanzienlijk.

Giraffe Award – Sien Derdaele van Groep Intro

In deze categorie wint niet degene met de hoogste cijfers, maar wel degene die als lichtend voorbeeld mag dienen voor alle partners van Welqome. Welqome kiest de winnaar hier niet zelf, maar laat de keuze over aan een jury van professionals uit alle uithoeken van het HR-landschap.

Dit jaar ging de prijs naar Sien Derdaele van Groep Intro. Sien is coach bij het project Vlucht Vooruit, een project voor jonge vluchtelingen. Een doelgroep met heel wat uitdagingen, maar da’s voor Sien gesneden koek. Meer nog, toen het land in 2020 in lockdown ging, dacht Sien: ”Voor mij graag een Welqome Day, alstublieft! En dat mag online zijn!”. En zo geschiedde.

Sien timmert bovendien mee aan Welqome dankzij haar engagement in de stuurgroep, en ontwikkelde mee de nieuwe Testyourselfie in 2021. Kortom: we hadden geen betere winnaar voor deze award kunnen wensen.

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info